Akadnak jó páran, akik hidegrázást kapnak a nagykönyvi gyertyafényes helyzetektől. Tény, hogy a szebbik nem képviselőit nagyobb valószínűséggel lehet levenni a lábáról néhány romantikus, filmbe illő jelenettel, mégis hamar kiderül az is, ha szíved hölgye ki nem állhatja az ilyesfajta érzelgősséget:

1. Ilyen, mikor rosszul van az összes olyan látványos gesztustól, aminek csak a közelébe kerül. Száz szál vörös rózsa, égre kiírt név… maradna inkább a földön, így sokkal jobban értékeli az apró kedvességeket, vagy a hétköznapok legkisebb figyelmességeit.

2. Éppen ezért például nincs is számára ijesztőbb, mint egy pezsgőbe rejtett eljegyzési gyűrű vagy egy focimeccsen elhangzó nagy kérdés. Ilyenkor jobb, ha ezzel azért Te is tisztában vagy! ;)

3. Apró kedvességek: képes teljesen meghatódni attól, ha megleped tényleg valami semmiséggel, amiről azt gondoltad, hogy tetszeni fog neki, vagy épp becsúszó szereléssel megjelensz egy zacskó kávéval, amikor az pont elfogyott otthon. Persze furán hathat, hiszen nem egy megszokott helyzet, mivel az emberek a „naaagy” dolgokra szoktak így reagálni. Számára mégis ezek a fontosak!

4. Az ablak alatt szerenádozás gondolatától is összehúzódik minden izma a kíntól és abban reménykedik, hogy „Ugye sosem fog előfordulni, hogy valaki az ablaka alatt – bármily csodásan is – gitárt ragadjon!”

5. Hosszú séták, netán szeretkezés a tengerparton? Ami másnak egy poszter a falon, egy képernyővédő, vagy egy izgalmas tétel a bakancslistán, az neki maga a horror! Homok minden testüregében, no thanks!

6. Ha sikerült is valahogy a tévé elé tapasztani egy romantikus vígjátékkal, míg mások törölgetik a szemüket, Ő grimaszolva a szemeit forgatja. „Mégis ki írja ezeket a hülyeségeket?!”

7. A randis vörös rózsa és a szíves plüssállat olyan dolgok, amikkel egyszerűen nem tud mit kezdeni. „Miért hozza? Minek és kinek?”

8. Sosem volt még olyan lelkes, mint amikor paintballozni, motorozni vagy kirándulni hívtad az első randin. (Mindenki, aki nem gyertyafényes vacsorára hívta eddig, rögtön előnnyel indult.)

9. Kínosan mesterkéltnek érzi magát a vörös-dögös vagy a csipkés-fodros fehérneműkben? Ha feszeng ezekben és hülyén viselkedik már a gondolatuktól is, akkor ezt a műfajt bizony kár is itt erőltetni!

10. Végezetül pedig ha a bazári romantika leggyűlöletesebb megnyilvánulása, amit csak életünk párja el tud képzelni a Valentin-nap, akkor véssük egy életre eszünkbe, hogy kár is próbálkozni bármiféle negédes érzelgősködéssel! Szeressük úgy, ahogy van az év minden napján, és ebbe még az is belefér, hogy olykor kivigyük a szemetet… :D

(Forrás: tizdolog.hu)
(Fotók: tasoshin.deviantart.com)