A nők iránti szeretetünknek és tiszteletünknek nem lehet elégszer hangot adni! Március 8-ra ez mégis különösen igaz, hiszen ezen a napon ünnepeljük a Nemzetközi Nőnapot. Családunk és baráti körünk női tagjait, vagy legkedvesebb kolléganőinket köszöntve, a szebbik nemről emlékezünk meg ilyenkor. S hogy férfiként, méltó módon köszönthessük szívünk hölgyét is ezen a napon, összegyűjtöttünk pár jó tanácsot, melyek az év bármely napján jól jöhetnek, nem csak a közelgő ünnepen:

Légy gondoskodó!

A nők kifejezetten értékelik egy férfi érzelmesebbik oldalát, különösen akkor, ha épp olyankor számíthatnak rá, mikor feszültebbek vagy épp idegesek. Egy ölelés, egy jól időzített gesztus, vagy egy szál virág – Jövő héten kötelező! ;) – pillanatok alatt derűssé varázsolhatja a dolgokat, emellett garantált módja, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz.

Udvariasság: már egy jó pont

Sokszor feje tetejére állt már ez a világ, azonban a legtöbb nő még mindig kedveli, ha a férfiak felvállalják a mindennapok megszokott „férfi-szerepeit”. Persze jó, ha ez nem merül ki annyiban, hogy a kapcsolat kezdeti, udvarlós szakaszában odateszik magukat az urak, aztán a sikert követően erről meg is feledkeznek. Egy nő egyedül is képes kihúzni magának a széket vagy kinyitni az ajtót, de ha mégis tétovázna, akkor lehet, hogy csak arra vár, hogy valaki úriemberként viselkedjen.

Öltözködjünk stílusosan!

Egy férfi az éppen aktuális divattól függetlenül, mindig fordítson kellő figyelmet az ápoltságra és a ruhatárára! Ez egy nő számára fontos az első találkozásnál, a közös programozásnál, az oltár előtt és még azon is túl. Fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen stílus jön be szívünk választottjának, és ez hol találkozik a saját ízlésünkkel. Ha megjelenésünk igazán minket tükröz, az elismerő pillantások sem fognak elmaradni.

Senki sem tökéletes

Egy hölgy szívét mindig meghódítja, ha valaki jobb emberré akar válni. A nők számára imponáló a személyiségfejlődés, legtöbbször pedig vonzódnak az olyan férfiakhoz, akik érzelmesek és érzékenyek. Kedvelik, ha egy férfi képes elismerni a hibáit, mint akár a makacsság, hirtelen haragúság vagy szétszórtság, és tudatosan tesz érte, hogy változtasson ezeken.

Hagyd, hogy érvényesüljön!

A hétköznapi gondok, problémák között a nőknek sokszor egyszerűen csak megértésre van szükségük, nem pedig tanácsokra. A férfiak hajlamosak azt hinni, hogy nekik kell mások dolgait elintézni, és nekik is kell megtalálni ezekre a megoldást. Az igazság az, hogy a nőknek leginkább az jelenti a stabil kapcsolatot, ha képes a másik őket meghallgatni, és egyenrangú partnerként tekint rájuk.

A bólogatás nem elég

Az hogy meghallgasd nagyon fontos, de egy nő arra is kíváncsi, hogy valóban odafigyeltél-e rá. A következetes bólogatás önmagában nem elég, mindig vár valamiféle együttérző választ vagy visszacsatolást… természetesen, hogy aztán övé legyen az utolsó szó. :) Nem kell, hogy mindig, mindenben egyetértsetek – a végén még túl unalmas lenne az élet –, de minél jobban ismered a másik gondolatait, annál könnyebb és felhőtlenebb közösen megélni a mindennapokat.

A lassú víz…

A nőknek nincs jól bevált receptjük arra, hogy mikor engednek egy férfit az ágyukba. Általánosságban szeretnek sokáig randizni, mielőtt bármire is sor kerülne, szemben a férfiakkal, akiknek legtöbbször nyílegyenes a szexhez vezető út. A nők szeretik ezt az utat lassan, ám szenvedélyesen megtenni. Ők is végzetesen vágynak a szexre, csak olykor szeretnének oda másként eljutni. Érezni akarják a románcot, hogy tartoznak valakihez és megértik őket, ez pedig csakugyan több időt és kitartó figyelmet igényel.

A jó szexhez is két ember kell

Egy nő könnyen elkezdhet aggódni, hogy talán csak ő nem elég neked, ha egy rosszul sikerült éjszaka nem tudsz teljesíteni. Aggodalomra semmi ok, hiszen garantáltan meg akar majd bizonyosodni ennek ellenkezőjéről! Érdemes beszélni a történtekről, még akkor is, ha ez mindkettőtök számára kényes kérdés lehet. Tanuljátok meg, hogy mire vágyik a másik az ágyban, amihez a tapintatos közeledés igen jó módszer. Fedezzétek fel, hogy mit szeret a másik és ügyeljetek arra, hogy mindkettőtök vágyai időről időre megvalósuljanak!

Dicsérd újra és újra!

A nők imádják hallani a bókokat, hogy mennyire csinosak, vagy hogy igazán szeretik őket. Főleg, ha ezt egy férfi magától megteszi! Ha különösen vonzónak látod, esetleg új a frizurája, vagy csak úgy sugárzik az örömtől – és persze akkor is, ha bánatos -, tudasd vele mindenképp, hogy mennyire odáig vagy érte, és hogy mennyire fontos neked!

Ne feledkezz meg a romantikáról sem!

Hiszen minden nő vágyik némi romantikára függetlenül attól, hogy mióta vagytok együtt, vagy mennyire is állítja az ellenkezőjét. Egy-egy virág, olykor egy meghitt, közös vacsora, néhány szerelmes szó… talán közhelyesnek hangzik, de sokan értékelik még az ilyen egyszerű romantikus gesztusokat. Egy kis szenvedély, némi kedveskedés és törődés bármelyik kapcsolatot, bármikor felpezsdítheti, mégis szóljunk ilyenkor minden kedves hölgyhöz, aki számunkra fontos, és legyünk hálásak, hogy az életük részei lehetünk! :)

(Fotó: www.latestfestivals.com)